Du är här

2018-03-25 - Övrig kultur

Babblarna – barnens favoriter

”Babblarna – Första Musikalen” har spelats för utsålda hus över hela Sverige. Nu kommer de populära figurerna till Örnsköldsvik med dubbla föreställningar på Folkan Teater måndag 2 april, annandag påsk.

Musikalen om Babblarna har blivit en stor succé och fått lysande recensioner, och just nu är Babblarna ute på en lång turné runt om i landet. Intresset är stort och på många platser har arrangörerna MT Live fått boka in extraföreställningar, exempelvis här i Örnsköldsvik.

Föreställningen riktar sig främst till barn i åldern 2-5 år och den unga publiken får träffa robotflickan Klonk, som med publikens hjälp trollar fram alla Babblarna ur deras hus. Tillsammans klappar de fram Diddi, sjunger fram Doddo, viskar i brevlådan efter Bibbi och stampar fram Dadda.
Barnen får sedan dansa med till ”Stompalång Tut Pling Sång”, ”Första låten”, ”Bergochdalbanebit” och många fler.

”Babblarna – Första Musikalen” är en historia om kärlek och omtanke om varandra, om äventyr och mod – och om att annorlunda också är bra. Allt är förpackat med språkutveckling, special- pedagogik och svängig musik, till stor del framfört med sång och dans.
Lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening.

 

Dela med dig av denna artikel på: