Övrigt

Issäkerhetens dag

Nu på lördag arrangeras Issäkerhetes dag i Gullvik i syfte att sprida kunskap kring säkerhet på is.

Att det varit en kall vinter innebär inte att det är riskfritt att vistas och färdas på isarna. Men det finns några enkla principer, tips och råd för att du ska kunna känna dig trygg och ha fantastiska stunder ute på havs- eller sjöis.

Aktiviteter:

  • Friluftsfrämjandet visar säkerhetsutrustning för skridskoåkare och lånar ut långfärdsskridskor.
  • Räddningstjänsten informerar om hur de arbetar med islivräddning.
  • Nolaskogs skoterklubb informerar om klubben, vikten av att hålla sig till skoterleder och vad man bör tänka på när man är ute och kör på isar. Det kommer även att finnas möjlighet att prova att åka skoter en mindre sträcka.
  • Sjöräddningssällskapet i Örnsköldsvik informerar om sin verksamhet och visar bland annat upp hur hjärtstartare fungerar samt att du får prova på och kasta livlina.
  • Alfredshem-Sundåsens scoutkår säljer grillade hamburgare och dryck.

Kultur- och fritidsavdelningen samordnar evenemanget och ordnar med bland annat plogad isbana och skidspår.

Prova på att bada isvak och få ett minne för livet. Bengt Nordström är utbildad instruktör i islivräddning och håller i aktiviteten prova på isvak. Syftet är att uppleva iskallt vatten i en vak och ta sig upp under säkra förhållanden. Du väljer själv utrustning, till exempel flytväst, flytoverall, täckkläder eller friluftskläder i allmänhet. Oavsett val får du möjligheten att testa isdubbar i en skarp situation.

Tid: Lördag 24 mars kl 11-14
Plats: Gullviks havsbad
 

Publicerat