Näringsliv

Sommarexpo under O-ringen

Jättetävlingen O-ringen kommer att locka uppskattningsvis 25 000 personer till Örnsköldsvik, vilket givetvis lär märkas för den lokala handeln. Därför planerar Karlsson & Norberg nu ett handelstorg som ska vara öppet åtta dagar.

Örnsköldsvik SommarExpo blir namnet på det handelstorg som ska ligga längst ned på Viktoriaesplanaden, i närheten av Fjällräven Center, och hålla öppet 20-27 juli – fredag till fredag, 10.00-18.00.
– Egentligen har det ingenting med O-ringen att göra, förutom att det pågår samtidigt, säger Per Karlsson.
– Men tajmingen är förstås bra, fortsätter Thomas Norberg.

Karlsson & Norberg hade från första början bara tänkt vända sig till lokala utställare och företag, men konstaterar nu att handelstorget också kan komma att innehålla aktörer utifrån.
– I dagsläget kan vi erbjuda 50 platser och vi vänder oss till handlare som vill synas och vara med där det händer, berättar Thomas.
Handel av all tänkbar inriktning kan bli aktuell – det kan röra sig om att få sin mobil lagad, införskaffa nya löparskor eller att helt enkelt få sig något att äta.

Orienteringstävlingen O-ringen, som inleds 21 juli, beräknas locka omkring 25 000 personer till Örnsköldsvik och Höga Kusten – och självklart kommer det att påverka handeln på olika sätt.
– Örnsköldsvik SommarExpo ska vara ett komplement till handeln i stan, förklarar Per. De vi pratar med säger att de förstås vill ha bra försäljning under den här veckan och de vill synas och vara nära där det händer. Handlarna vill förstås sälja, sedan gäller det att vara lite uppfinningsrik i hur det ska gå till.

Redan nu har Karlsson & Norberg fått bra respons på sina planer om ett handelstorg under O-ringen, trots att det inte gått lång tid sedan de lanserade sin idé.
– Upplägget är klart, placeringen är klar. Nu hoppas vi att intresset också finns, säger Thomas.

Publicerat