Du är här

2018-03-13 - Teater
Foto: Pressbild

Boogie Woogie på Folkhögskolan

Raymond Stridh vill bort från allt och han undrar om det egentligen finns någon mening med allt. ”Om det fanns någon som kunde förklara meningen med en tillvaro som den jag får hålla till godo med”, undrar Raymond som spelas av Albin Isaksson.

Förutom Raymond får vi möta Vendla som sköter om sin sjuka far och älskar Holger – som ser fram emot den dag Vendlas far dör så att han kan gifta sig med henne och ärva huset. Men den egenkäre Holger har samtidigt ihop det med den dryckesglada badhusvärdinnan Alice. Upp dyker också det udda paret Bonita och Egon, och Leif Lime som drömmer om att sätta upp en föreställning och ta sig artistnamnet Loêff Lame.
Det är sannerligen en skara udda personligheter i Staffan Göthes ”Boogie Woogie” som utspelar sig någon gång under 30-talet på Västkusten. Göthe har för övrigt skrivit till folkhögskolan att han är särskilt glad att de valt just den här pjäsen, som han själv anser vara sin bästa.

Teaterlinjen på Örnsköldsviks Folkhögskola har flera gånger tidigare satt upp pjäser av Göthe och den här är tänkt för betydligt större teatrar så kursansvarige Thomas Larsson har skurit ned den något. Trots det blir det en föreställning på två och en halv timma, inklusive paus. Skolan har också lånat in två skådespelare för att få ihop till ensemblen.
”Boogie Woogie” berättar om våra misslyckade försök att bli oss själva och våra tillkortakommanden i relationer. Och den gör det naket och skoningslöst, men också fylld av så mycket humor och ömhet, och djup sorg, att den pekar mot andra livsmöjligheter.

Premiär är det onsdag 14 mars klockan 19.00. Därefter blir det ytterligare sju föreställningar: 16, 17, 21, 22, 23, 27 och 28 mars. Samtliga klockan 19.00 förutom torsdag 22 mars då teaterlinjen ger en dagsföreställning klockan 13.00. 

Dela med dig av denna artikel på: