Övrig sport

”En kanonkille som vi har i vår skidskytteklubb”

Det svenska landslaget i skidskytte visade verkligen klass i OS i Pyeongchang. Två guld och två silver och mest och bäst minns vi ö-viksbor nog Fredrik Lindströms slutsträcka i stafetten, då han iskallt duellerade mot Emil Hegle Svendsen vid det sista skyttet.

Lindström behövde bara en reservpatron, Svendsen sköt bort de norska guldchanserna och Fredrik kunde defilera in i mål. I onsdags kväll hyllades han på Stora Torget i Örnsköldsvik av kommunen.

Glädjen i Anundsjö skidskytteklubb var så klart enorm efter Fredriks stafettavgörande och ordföranden Peter Sundelin menar att hans insats på sista sträckan kommer att bli ett historiskt idrottsögonblick och öser beröm över klubbens stjärna.

– Fredrik tillhör ju fortfarande vår skidskytteklubb, han är en del av vårt gäng, och är en stor inspiratör för våra ungdomar, mycket omtänksam, en riktigt bra kompis som värnar om alla, helt enkelt är han en kanonkille som vi har i vår klubb, säger Peter.

Visst kommer han att firas, men man vill vänta till efter det att Världscupssäsongen är avslutad:
– Vi ska ha ett planeringsmöte till veckan, men självklart ska han firas ordentligt eftersom vi absolut vill visa att vi verkligen uppskattar det han gör för klubben och för det svenska skidskyttet, avslutar en mycket stolt ordförande.




 

Publicerat