Du är här

2018-02-19 - Modo Hockey
Hans Särkijärvi. Foto: Håkan Nordström

Särkijärvi: "Det vi har jobbat med hela tiden fortsätter vi att tro på"

En i raden av mycket viktiga matcher för Modos del spelas i Scaniarinken ikväll när Modo ska försöka ta poäng mot Södertälje.

Angående förlustmatchen mot Troja/ Ljungby:
– Matchen hade flera ansikten där vi tycker att vi spelade fantastiskt bra i den första perioden men sedan blir för passiva och försiktiga i den andra och där tappar matchbilden. Det visade sig sen i mitten av den tredje perioden där vi uppträdde ängsligt och när vi sen börjar att skapa offensivt blev det för sent när Troja då hade ledningen med 3-1, kommenterar Modo Hockeys huvudtränare Hans Särkijärvi och konstaterar:

– Vi är inte nöjda. Vi måste spela bra under hela matchtiden och det lyckas vi inte med. Motståndarna kommer alltid att ha bra perioder i matcherna och då kan vi inte sjunka så djupt som vi gör utan måste kunna matcha upp spelet även då.

Ikväll ny viktig streckmatch för båda lagen. Modo ligger på nionde plats och Södertälje på tionde plats i tabellen.

– Vi hade ett längre möte igår där vi har pratat igenom vad vi ska tänka på just nu i det läge vi befinner oss i, men det kommer inte att ske förändringar i sättet vi spelar utan det vi har jobbat med hela tiden fortsätter vi att tro på. Men det gäller att vi kan klara av att göra det vi ska göra under en längre period, det är det vi har svårt för, kommenterar Särkijärvi och avslutar:

– Powerplay har inte varit bra under de senaste tio omgångarna där vi gar tappat från att ha ett av seriens bästa powerplay. Men vi har samma spelare som tidigare och har tränat på lösningar igår där vi ska få upp farten igen istället för att vara passiva och försiktiga.

Dela med dig av denna artikel på: