Du är här

2018-02-08 - Näringsliv
Vinnar på Företagarkvällen. Foto: Håkan Nordström

Alla vinnare på Företagarkvällen...

Årets handel- och turismpris: Paradiset

Motivering: ”Paradiset är kommunens hetaste besöksmål för upplevelse, rekreation och avkoppling och är en magnet för stadens utveckling. Paradiset lockar besökare i alla åldrar från kommunen, regionen, nationellt och internationellt. Äventyrsbadet är ett gott föredöme genom att ge sina besökare högsta trygghet och service. Paradiset ligger i framkant bland äventyrsbad genom att ständigt utvecklas för att vara en upplevelse i världsklass”.

Årets nyföretagare: Andreas Sjöström, Sjöströms Gallringstjänst AB

Motivering: ”Andreas har skapat sin entreprenadverksamhet med god tillväxt i en tuff bransch. Andreas kombinerar olika yrkeskunskaper med blick för marknadens behov och har ökat lönsamheten, såväl som antalet medarbetare, under de senaste tre åren”.

Årets ledare: Kristina Säfsten, Övik Energi AB

Motivering: ”Kristina är en mycket engagerad person, med en god förmåga att fokusera på andra när hjälpen behövs som mest. Hon är en tydlig ledare som gärna involverar medarbetaren i att formulera uppdraget. Av sina medarbetare beskrivs hon med ord som varm, vänlig och vanlig person”.

Årets Spotlight: Sjunde i sjunde, Johan Eklund, styrelseordförande Mediapartner i Norr/Tidningen 7

Motivering: ”Det är dagen då man vaknar upp och tänker; hoppas att det blir bra väder i kväll. Det är även dagen på året då stadens alla gator myllrar av förväntansfulla människor och stadens caféer och restauranger är fyllda till bristningsgränsen. Det är också dagen då familjer och vänner fyller sina picknickkorgar och packar filten för att umgås i det gröna. Ja det är nästan så att denna dag har en stämning kring sig som skulle kunna kallas Örnsköldsviks nationaldag. Eller som våra vänner i Norge skulle säga; ”syvende juli”. Priset Årets Spotlight går till evenemanget Sjunde i Sjunde - Tidningen 7 med samarbetspartners, för att ni gjort Örnsköldsvik lite roligare genom att varje år den 7 juli bjuda oss alla på fantastiska sommarkonserter”.

Årets normbrytare: Stina Nilsson

Motivering: ”Med sitt sätt att coacha, utbilda och utveckla hockeydomare på hög elitnivå, oavsett kille eller tjej, bryter Stina rådande normer och förväntningar. Stina är ett föredöme som vågar ta plats. Med ett stort hjärta tar hon sig an uppdrag och projekt, såväl nationellt som internationellt, med inställningen att det ska vara roligt att vara domare”.

Årets företagare: NKI-KYL AB, Anders Jäger och Stefan Grundström

Motivering: ”Ett genuint Öviksföretag på stark uppgång. Tar nya marknadsandelar, inte bara i Örnsköldsvik utan även på andra orter. Styrkan ligger mycket i den personliga kontakten, där de ser till kundens behov. Utbildar sig både på ledar- och personalnivå, allt för att möta morgondagens utmaningar. Ett företag som genom sin sponsring bidrar till att många lokala idrottsföreningar kan bedriva verksamhet”.

 

Dela med dig av denna artikel på: