Nyheter/Reportage

Förening för sörjande föräldrar öppnar i Örnsköldsvik

Något av det jobbigaste som kan hända en förälder är att förlora ett barn. Både sorgen och saknaden efter barnets bortgång kan bli väldigt stor och svårt att hantera. Därför startar nu Febe en lokalförening i Örnsköldsvik för att hjälpa föräldrar genom deras sorg.

Föreningen Febe är ett nätverk för föräldrar som någon gång förlorat barn. Den bildades 1995 av föräldrar som tappade barn i en bussolycka och har lokalföreningar i hela landet. De har dock ingen lokalförening i Ångermanland, vilket de nu vill ändra på med starten av föreningen i Örnsköldsvik. 

 

Som förening så hjälper medlemmarna varandra. Den består av föräldrar som alla någon gång mist ett barn och tanken med föreningen är att man finns där för att hjälpa varandra ta sig igenom den sorg som kommer med att förlora ett barn. Febe gör detta genom att låta föräldrar möta och prata med andra föräldrar som befinner sig i en liknande situation, men Febe ställer inga krav då varje förälders sorg är unik och kan behöva bearbetas på sitt eget sätt. 

 

För Febe så spelar det ingen roll hur gammal barnet var när föräldern miste det eller hur lång tid det gått sedan det hände, utan alla föräldrar som tappat ett barn är välkomna att ta kontakt med föreningen.

 

För den som är intresserad så kommer Febe hålla två uppstartsträffar:

 

Uppstartsträff 1 

(för er som i ert yrke kan komma att möta drabbade föräldrar)

 

Domsjö kyrka den 22 februari 2018 kl. 14-16

 

Presentation av Febe och Febe Ångermanland, hur kan vi vara ett stöd för er och hur kan vi stödja varandra?

Föredrag av Olle Bergman och Ylva Edholm-Johansson, grundare av Febe.

Vad är en självhjälpsgrupp?

Frågor

 

Uppstartsträff 2 

(endast för föräldrar som förlorat barn)

 

Domsjö kyrkas församlingshem den 22 februari 2018, kl 19-21

 

Presentation av Febe och Febe Ångermanland, hur kan vi stödja varandra?

Föredrag av Olle Bergman och Ylva Edholm-Johansson, grundare av Febe.

Vad är en självhjälpsgrupp?

Samtal

 

Febe bjuder på fika vid båda träffarna.

 

 

Föräldrar som vill kommat i kontakt med Febe kan nå dem via mail på angermanland@febe.net eller på telefonnr 070-3430255

Publicerat