Evenemang

Duon som vill bidra till en snällare vår

Vad är viktigt i livet och hur förhåller vi oss till varandra? I en värld som i flera avseenden har hårdnat är valet ganska givet för Gabriella Röschmann och Victoria Säker.

Duon vill bidra till påfyllnad av inspiration kring det vi brukar kalla mjuka värden och bjuder därför in spännande föreläsare till Örnsköldsvik.
– Vi behöver bli påminda och prata med varandra om kärleken och om snällheten, säger Victoria.

Under rubriken ”Välj kärlek” vill Gabriella Röschmann och Victoria Säker locka till inspirationskvällar. I närmare tio års tid har duon samarbetat och arrangerat föreläsningar under namnet moments. Nu kommer fortsättningen.
– Det är valår och i dessa tider kanske världen kan kännas dyster ibland. Därför vill vi opolitiskt uppmuntra till att välja kärlek, säger Gabriella.

I vardagen kan var och en av oss behöva en liten knuff för att tänka i nya banor, bli vidsyntare, inspireras och kanske hitta verktyg för ett nytt förhållningssätt. Därför har duon bjudit in två tämligen kända föreläsare och inspiratörer till Örnsköldsvik.
– För oss är Bob Hansson och Daniel Mendoza precis sådana inspirationskällor, och med tanke på den uppmärksammade metoo-rörelsen och den efterföljande debatten känns det extra intressant att det är två män som ska föreläsa. Förhoppningsvis lockar det ett flertal män att vara åhörare, fortsätter Gabriella.
Thuleteatern är platsen för föreläsningarna. Torsdag den 15 mars är det dags för Bob Hansson och torsdag 26 april är det Daniel Mendozas tur.
– Vad skulle hända om vi alla försöker vara lite snällare, lite oftare? Vi behöver alla få en riktig kärleks-boost emellanåt, säger Victoria Säker och fortsätter:
– Vikten av mänsklig värme behöver vi alla bli påminda om.

Bob Hansson
Författare, estradpoet och livsfilosof. Han är en av Sveriges mest omtyckta poeter och en populär röst i radion. Han är aktuell med nya boken Tankar för dagen – manual för ett snällare liv, som kommer ut på alla hjärtans dag.

Daniel Mendoza
Föreläsare, författare och grundare av Good News Magazine. Genom sina föreläsningar vill han bidra till samhällen där vi är snälla och kärleksfulla mot oss själva och varandra.

Biljetter
Biljetter till föreläsningarna:
billetto.se
mailformoments@gmail.com

Publicerat