Du är här

2018-02-08 - Modo Hockey
Olivia Carlsson, Annie Svedin, Erika Grahm, Sarah Berglind och Johanna Olofsson. Foto: Håkan Nordström

Here we come Pyeongchang

Damkronornas OS-trupp innehåller inte mindre än fem spelare från Modo Hockey. Erika Grahm, Johanna Olofsson, Annie Svedin, Olivia Carlsson och Sarah Berglind. Dessutom är Sidney Morin uttagen i USA:s trupp.

Erika Grahm och Johanna Olofsson gör nu båda sitt andra OS.
– Det känns väldigt spännande och vi har ett lite äldre och mer rutinerat lag än förra OS. Jag ser fram emot att få spela tillsammans med människor jag tycker om. En stor upplevelse, både vad gäller hockeyn och allt runt omkring, säger Erika.

– Det ska bli kul att tillsammans med de andra Modo-spelarna få representera Ö-vik och sitt lag och upplevelsen att få bo i OS-byn är speciell, säger Johanna Olofsson.

Annie Svedin spelar sitt första OS och tycker att det är en stor ära att få spela för Sverige och ser fram emot att få vara på en plats med så många andra duktiga atleter. Sarah Berglind är en av tre uttagna målvakter och är beredd att vakta kassen om förstemålvakten Sara Grahn inte skulle hålla måttet. Dessutom tror hon att det ska bli en fantastisk upplevelse med en annan kultur.
Olivia Carlsson menar att det är en stor ära att få representera Sverige och att det ska bli intressant att få följa andra idrotter också.

– Vi är extremt glada, de är förebilder och lägger ner ett otroligt jobb på sin hockey, konstaterar Björn Edlund, stolt tränare i Modo Hockey dam.

I gruppspelet ställs Damkronorna mot Japan, Schweiz och Sydkorea och imorgon inleder man OS-äventyret mot Japan. Matchen visas på Kanal 5 med start 08:40.
 

Dela med dig av denna artikel på: