Hälsa

Så håller du nyårslöftet

Gav du, som många andra, ett nyårslöfte om att börja träna, motionera mer regelbundet eller kanske träna mer än tidigare?

Alla som någon gång givit ett nyårslöfte vet hur svårt det kan vara att hålla det man lovat och att leva upp till de mål man satt. Därför lät vi företrädare för några av kommunens många gym att komma med några goda råd, så att du lättare ska kunna hålla ditt nyårslöfte.

Frågorna som vi skickade ut var
1. Vad är bästa sättet för att hålla nyårslöftet jag gav att börja träna mer?
2. Vilka trender ser ni inom träningen just nu?

Annica Sjöblom, Friskis & Svettis
1. Tänk långsiktigt och börja i liten skala. Var inte rädd för att testa olika aktiviteter och hitta just din favorit – är det kul blir det lättare att hålla i. Har du svårt att komma iväg själv tror jag på idén att hitta en träningskompis som redan är igång med sin träning.
2. Intresset för de lågintensiva passen växer, en härlig mix av hård träning och återhämtning. Vi ser att allt fler håller i träningen under hela året – alltså mer hållbar träning. Vi ser också att fler ålderskategorier hittar till träningen, dels många ungdomar men även många äldre (65+) som tränar – det gör gott både för kroppen och själen.

Thomas Frestadius, Sportcenter Övik
1. Välj en träningsform som du tycker passar dig så kommer det bli lättare att verkligen ta sig till gymmet. Ta det lugnt i början och ge kroppen en chans att anpassa sig.
2. Trenden hos oss är fria vikter och basövningar skulle jag säga.

Mona Nilsson, 1Life
1. Hitta träning som du tycker är rolig, och våga prova nytt. Bestäm dig att träna med en kompis – träningstid är bra kompistid. Se också till helheten, regelbunden sömn och mat av god kvalitet gör att du orkar träna.
2. Korta intensiva pass. Styrka med egna kroppen som vikt i olika övningar. Personlig träning är också en trend, många har insett att ska jag få en förändring så är professionell hjälp en bra väg att gå. Man har en bokad tid, får bra hjälp med upplägg och utmaningar att genomföra mellan träffarna.

Sebastian Wollbrin, Friskis & Svettis
1. Börja i liten skala och gör små förändringar. Ställ dig frågan varför och vad du ska/vill träna. Sätt upp mål och delmål och hitta en träningsmetod som du gillar.
2. Träning utomhus, hållbar träning, rörlighet och kontroll.

Publicerat