Hälsa

Rutberget i vinterskrud

Snödjupet uppe på Rutberget ligger på 80-90 centimeter och naturen är inbäddad i fluffigt vitt. Dessutom kan föreningen Nola Motion, som driver Rutbergshotellet, locka med en nymålad raststuga som också utrustats med en ny kamin.

– Det är sanslöst vitt och naturen har även målat trädstammarna vita. Det är tjockt med snö i träden och vi har inte haft ett sånt här snödjup vid den här tiden på året på väldigt många år, säger Kjell E Mattsson, ordförande i Nola Motion.

Föreningen målade om Rutbergshotellet i somras och man bytte även ut kaminen mot en ny norsk gjutjärnskamin.
– I söndags var det fullt på parkeringen vid Fjälltjärn och i hotellet var det packat med folk. Det är också roligt att se att folk verkligen hittat till vindskyddet Gnistret som ligger 1,3 kilometer från Fjälltjärn. Det är bekvämt och lättåkt dit och vi ser att många barn tar sig dit med föräldrar eller mor- och farföräldrar.

18 mars är det dags för den årliga Gå På Tur-dagen till Rutbergshotellet, en dag som brukar locka bortåt 250 skidande besökare.
– Då bjuder vi på en rad godsaker som tipsrunda, rutbergskorsord, korv med bröd och bullar, så alla är välkomna, säger Kjell.
På föreningens hemsida nolamotion.se finns massor av information om Rutberget, snötillgången och spårläget. Just nu presenterar föreningen dessutom i en rad inlägg de sju vindskydden runt om i Rutbergsterrängen.

Publicerat