Du är här

2018-01-16 - Näringsliv

Nytt IT-nätverk startar i Örnsköldsvik

Landets största nätverk för kvinnor i IT-branschen lanseras i Örnsköldsvik. Den 25 januari invigs nätverket #Addher som sedan 2010 drivits med målet att få Sveriges IT-kvinnor att ta plats, i alla roller och positioner.

Målet är också att synliggöra IT-kvinnor och attrahera fler kvinnor till branschen. Nätverket har vuxit lavinartat och har i dag över 4 500 medlemmar på 14 orter.
På scenen i Sogetis kontor på Sjögatan i Örnsköldsvik kommer två inspirerande och energisprutande kvinnor att ta plats. Det är Mia Törnblom, författare, föreläsare, utbildare och konsult inom organisations- och teamutveckling och Therese Sinter, finalist i den nationella tävlingen Sveriges mest inspirerande medarbetare.
Evenemanget är kostnadsfritt och så även deltagande i nätverket.
­­- Det här är extra viktigt i en stad som Örnsköldsvik med den mansdominerade industrin samt den mansdominerande bransch vi verkar inom. Vi behöver verkligen lyfta fram kvinnorna så vi kan få unga tjejer att välja IT-branschen, säger Johan Bryngelsson, ortschef för Sogeti i Örnsköldsvik och i Umeå.

Dela med dig av denna artikel på: