Du är här

2018-01-05 - Onside med Jonas
Emil Molin är Modos bäste spelare så här långt. Foto: Håkan Nordström

Nytt år, nya tag

Här är min summering av Modos säsong, så här långt.

Hur ser du på Modos säsong hittills?

 

Det är som en bergochdalbana. Det är betydligt bättre än ifjol, laget som Säcken har byggt ihop är stabilare på alla plan än Andreas Johanssons bygge (Modo vs Almtuna 7-1). Men med det sagt så behöver det inte betyda succé, långt, långt ifrån (Modo vs Karlskoga 1-5). Det kan se riktigt bra ut långa stunder men samtidigt kan det braka ihop totalt. Flertalet matcher har förlorats i den sista perioden, enkla misstag och rädslan att förlora har varvats om och om. Hur är det med orken i den tredje perioden?

Något som sett bra ut för det mesta är powerplay-spelet där fina kombinationer och snabbt pucktempo har varit framgångsrikt och verkligen ökat chansen till att ta hem segern i matcherna.


Hur blir fortsättningen för Modo 2018? 

Tror det blir svårt att ta sig till ett SHL-kval. Laget känns för ojämnt och boxplay-spelet för svagt, och skulle laget mot förmodan ta sig till ett kval så kommer sådant straffa sig direkt mot ett SHL-lag. Modos säsong tar slut efter slutspelsserien.

 

Vad tycker du om domarnivån i HockeyAllsvenskan?

 

Nästa fråga, tack!

Vilka spelare har imponerat mest på dig?

Emil Molin har gjort en riktigt bra säsong, leder HockeyAllsvenskans poängliga. Tillsammans med Sam Marklund har duon varit Modos största vapen framåt. I kassen har Isak Wallin gjort det bra i Erik Hanses frånvaro.

Vilka spelare kräver du mer av?

Magnus Häggström, är förvisso skadad just nu, kämpar och sliter på bra i matcherna men det blir inte så mycket mer, samma sak gäller Martin Röymark. Oskar Ståhl-Lyrenäs som har ett bra skott, borde ha gjort fler än ett, för lägena har funnits där.

 
Dela med dig av denna artikel på: