Ingredienser för fyra Grönkålpizzor med sidfläsk:
- 1 sats pizzadeg – gör egen eller köp färdig
- ½ dl crème fraiche
- 300 g färsk grönkål
- 80 g sidfläsk, tunt skivat rökt och rimmat
- 1 stor gul lök
- färsk timjan
- 3 dl finriven gruyère
- 1 näve rucola
- flingsalt och svartpeppar
Så går du tillväga: - Värm ugnen till cirka 240 grader, gärna med undervärme och varmluft annars undervärme och övervärme.
- Strimla löken och stek den mjuk i smör. Låt svalna.
- Kavla ut degen till fyra pizzor eller en stor. Bred ut ett tunt lager crème fraiche över bottnarna.
- Skär bort de grova fibrerna från grön-kålen och riv själva bladen i mindre bitar. Här vill du bara ha späda blad så var noga med att skära bort de grova fibrerna. Fördela grönkål och lök över pizzan.
- Lägg ut skivat sidfläsk. Fördela lite timjan över, salta och peppra och toppa med ost. Baka i mitten av ugnen, gärna på en het plåt om du inte har pizzasten, tills pizzan fått ordentligt med färg.
- Toppa med rucola och servera genast.
Källa : mitt kök/expressen.se