Mat & dryck

Nyårsdagen = Pizzadagen

Årets första dag är för många personer synonymt med att äta pizza. Lämpligt nog inträffar också den internationella pizzadagen den första januari.
Och många föredrar pizza denna dag, ca tre gånger fler pizzor säljs/ äts denna dag jämfört med en vanlig dag. Vi ger dig ett pizzarecept här.

Ingredienser för fyra Grönkålpizzor med sidfläsk:

  • 1 sats pizzadeg – gör egen eller köp färdig
  • ½ dl crème fraiche
  • 300 g färsk grönkål
  • 80 g sidfläsk, tunt skivat rökt och rimmat
  • 1 stor gul lök
  • färsk timjan
  • 3 dl finriven gruyère
  • 1 näve rucola
  • flingsalt och svartpeppar

    Så går du tillväga:
  • Värm ugnen till cirka 240 grader, gärna med undervärme och varmluft annars undervärme och övervärme.
  • Strimla löken och stek den mjuk i smör. Låt svalna.
  • Kavla ut degen till fyra pizzor eller en stor. Bred ut ett tunt lager crème fraiche över bottnarna.
  • Skär bort de grova fibrerna från grön-kålen och riv själva bladen i mindre bitar. Här vill du bara ha späda blad så var noga med att skära bort de grova fibrerna. Fördela grönkål och lök över pizzan.
  • Lägg ut skivat sidfläsk. Fördela lite timjan över, salta och peppra och toppa med ost. Baka i mitten av ugnen, gärna på en het plåt om du inte har pizzasten, tills pizzan fått ordentligt med färg.
  • Toppa med rucola och servera genast.

    Källa : mitt kök/expressen.se

 

Publicerat