Övrig kultur

Klappat och klart för barnkalas

På söndag blir det ett stort barnkalas i Örnsköldsvik. För tredje året i rad arrangerar nämligen Nätra Hembygdsförening i samarbete med 7an familjedagen i Nolaskolan.
– Tidigare har vi fått jättebra respons. Jag tror på det den här gången också, säger Tommy Thelin.



2015 var det Pippi Långstrump som jubilerade och förra året var det björnen Bamses tur. Till årets upplaga har arrangörerna valt att hoppa tillbaka till Astrid Lindgrens karaktärer, vilket innebär att barnkalaset öppnar för flera av hennes profiler.

– Vi håller till i skolans ljushall samt i några av salarna intill. Och i aulan är det Kulturskolan och musikskolan El sistema som står för programmet, berättar Tommy Thelin.

Mellan 12 och 15 lär det bli folkligt i skolan som bland mycket annat bjuder på berättarhörna, teckningshörna och Astrid Lindgren-bio. Barn i alla åldrar uppmanas att klä ut sig till en valfri karaktär ur den enorma bokskatten.

– Pippi, Emil, Tjorven och alla andra är varmt välkomna. Eller varför inte något barn från Bullerbyn, som faktiskt firar 70 år sedan den första boken kom ut, fortsätter Tommy Thelin.

Han har haft svårt att räkna antalet besökare vid tidigare arrangemang, men uppskattar det till närmare 1500 personer från start till mål. Barnkalaset har enligt honom samma förutsättningar att locka lika många.

– Det är mycket som spelar in, men vi siktar på det. Vi kan inte göra annat än att hälsa alla, ung som äldre, till Nolaskolan på söndag.


 

Publicerat