Du är här

2017-11-14 - Övrigt
Ann-Christine Ruuth föreläser under Regnbågsveckan i Örnsköldsvik. Foto Lina Alriksson.

Normkritisk föreläsning under Regnbågsveckan

I samband med årets Regnbågsvecka gästas Örnsköldsviks kommun av föreläsaren, inspiratören och prästen Ann-Christine Ruuth. Ann-Christine, som definierar sig som transperson, lyfter under rubriken ”Tänk om chefen är trans?!” angelägna frågor om öppenhet på arbetsplatsen.

Föreläsningarna är öppna för alla intresserade men bakgrunden till inbjudan är att kommunens personalavdelning, och medarrangören Samordningsförbundet, tillsammans vill uppmärksamma en högaktuell fråga bland kommunens medarbetare och förtroendevalda.

– Örnsköldsviks kommun ska vara en öppen arbetsplats där alla accepteras för den de är och har lika möjligheter och rättigheter. Jämställdhet och mångfald är prioriterade områden. Vi har nyligen lanserat en webb-utbildning på det temat och som samtliga medarbetare ska genomföra. Sedan tidigare är personalavdelningen och delar av tillväxtavdelningen HBTQ-certifierade. Det är några exempel på hur vi arbetar med frågorna, säger Anchela Signell, jämställdhetsansvarig vid kommunens personalavdelning.

Föreläsningen ”Tänk om chefen är trans” ges vid två tillfällen.
Torsdag 23 november, kl. 18:30-20:30 i Kempesalen, stadshuset Kronan, Järnvägsgatan 6, Örnsköldsvik.
Fredag 24 november, kl. 10:00-12:00 i fullmäktigesalen, Nygatan 16 Örnsköldsvik.

 

Dela med dig av denna artikel på: