Näringsliv

Ö-viksföretagare nominerad

Torsdagen den 16 november har tio framgångsrika företagare chansen att bli Norrlands främsta entreprenör i regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year 2017. Bland finalisterna i den norrländska finalen återfinns Krister Eriksson, KE Therm AB, Örnsköldsvik.

Efter en omfattande urvalsprocess under hösten har det nu blivit dags för regionfinaler i den svenska upplagan av EY Entrepreneur Of The Year, en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Den 16 november gör framgångsrika entreprenörer från 10 spännande tillväxtbolag upp om regiontiteln i den norrländska finalen som går av stapeln i Sundsvall. Vinnaren får även en plats i den nationella finalen i Stockholm.

Årets finalister är:
Malin Höök, AB Norrskydd, Umeå (www.norrskydd.se)
Johanna Björklund, Codemill AB, Umeå (www.codemill.se)
Fredrik Andersson, Contractor Bygg Holding Norr AB, Skellefteå  (www.contractorbygg.se)
Krister Eriksson, KE Therm AB, Örnsköldsvik (www.ketherm.se)
Christer Hedlund, Maxmoduler Produktion AB, Lycksele (www.maxmoduler.se)
Tobias Lindfors, StudentConsulting Invest AB, Luleå (www.studentconsulting.com)
Katarina Bufvers Pargéus, STV Sundsvall AB, Sundsvall (www.maklarhuset.se/sundsvall)
Björn Jansson, Syntronic AB, Gävle (www.syntronic.com)
Bengt Grahn, Tentipi AB, Moskosel (www.tentipi.se)
Mohammad Reza Khanahmadi, Tolkresurs Sverige AB, Sundsvall (www.tolkresurs.se)

–  Vi har verkligen fått till en bra geografisk spridning bland årets kandidater, till exempel är en Gävleföretagare med bland finalisterna för första gången på i alla fall 15 år. Årets finalfält består dessutom av entreprenörer inom vitt skilda branscher som bemanning och rekrytering, tolkning, tech och säkerhet. Gemensamt för alla är den inspirerande drivkraft och entreprenörsanda, som jag också hoppas smittar av sig på hela regionen, säger Patric Birgersson, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Norr.

Syftet med EY Entrepreneur Of The Year är att hylla framgångsrika entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap i Sverige. Förutom huvudpriset ”EY Entrepreneur Of The Year” utses även vinnare i kategorierna ”Årets kvinnliga stjärnskott” och ”Årets manliga stjärnskott”. Huvudsponsorn SEB delar även ut specialpriset ”Bästa internationella tillväxt”. Vinnarna i samtliga kategorier i de sex regionfinalerna möts den 25 januari i den nationella finalen i Stockholms stadshus. Den nationella huvudprisvinnaren får sedan representera Sverige i världsfinalen i Monte Carlo i juni, där entreprenörer från fler än 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

Vinnarna i region Norr utses av en extern oberoende jury som består av juryordförande Angéla Ekman-Nätt (ESAM AB), Mats Lövgren (Megaron AB), Tobias Andersson (Turborilla AB), Anders Gothefors (Connect) och Ragnhild Backman (Backmans Fastighets- & Företagsutveckling AB).

Publicerat