Du är här

2017-11-07 - Nördrummet

Spelrecension – Super Mario Odyssey

Jörgen Jensen recenserar plattformsspel. Först ut nysläppta Super Mario Odyssey

Återigen har prinsessan blivit kidnappad av den gigantiska, eldsprutande sköldpaddan Bowser och Mario måste rädda henne ännu en gång. Efter trettio år av kidnappningar så kan man kanske tycka att Mario borde ha lärt sig och vara förberedd, men storyn är inte det viktiga här. Den viktiga frågan är: hur bra är spelet?

Som alla andra spel i serien är Odyssey ett plattformsspel där man springer och hoppar sig igenom banorna samtidigt som man löser utmaningar, besegrar fiender och samlar mynt. Odyssey stannar dock inte bara där utan kommer med någonting helt nytt i serien med en förmåga att ta över fiender. Mario har fått en ny kamrat i form av en levande hatt som man kan kasta på fiender för att ta kontrollen över dem, vilket för med sig nya roliga utmaningar och saker man kan göra då fienderna har sina egna förmågor som du får kontroll över. Det för med sig ett helt nytt och roligt sätt att spela Mario.

Men det nya och roliga stoppar inte där då Marios nya värld är både vacker att titta på och rolig att utforska. Överallt finns det saker att hitta och utmaningar att klara av. Medan man spelar så samlar man på sig mynt som man kan köpa nya kostymer till Mario och små månar som man behöver för att ta sig vidare i spelet.

Odyssey är lätt att lära sig och ett spel som passar alla, stora som små. Oavsett om man har spelat ett spel tidigare eller inte så tror jag att man skulle ha roligt, då det är kul att helt enkelt bara springa runt och studsa på fiender eller kasta hatten på dem för att se vilken förmåga man kommer att få. Det enda "dåliga" med spelet är att det kan kanske kännas lite enformigt efter ett tags spelande.

Rekommenderas starkt!

Betyg: 6 a 7 sjuor

Dela med dig av denna artikel på: