Politik

Landsbygdsriksdagen närmar sig

Partiledardebatt (sju partiledare på plats) med landsbygdsfrågan i fokus, inspirationsresor runt om i Västernorrland och en djupdykning i en av de hetaste politiska frågorna just nu – landsbygdens utveckling. Det är vad som väntar upp till 750 deltagare i Landsbygdsriksdagen som hålls den denna helg, 18-20 maj, med seminarier och paneldebatter i Fjällräven Center.

Landsbygdsriksdagen är en av Europas största mötesplatser för lokal utveckling och landsbygdsfrågor. Den har arrangerats av Riksorganisationen Hela Sverige ska leva sedan 1989 och drar människor från hela Sverige och andra delar av Europa.

– Landsbygdsriksdagen är så mycket mer än en konferens – bara bredden och det stora antalet olika deltagare gör den unik. Men även blandningen av inspirationsresor, seminarier, partiledardebatt och massor av tid för nätverkande, säger Terese Bengard, verksamhetschef på Riksorganisationen Hela Sverige ska leva.

En hel dag ska vikas åt inspirationsresor till små företag, ideella föreningar, bygdegårdar och andra lokala initiativ runt om i länet. Sedan följer seminarier och paneldebatter i Fjällräven Center i Örnsköldsvik. Eftersom det är valår och det är extra viktigt att få upp landsbygdsfrågorna på den politiska agendan kommer partiledarna för alla riksdagspartier att bjudas in till en het debatt.

– Västernorrland har ett fantastiskt landskap att bjuda på och vi som bor och arbetar här längtar efter att få visa upp allt det viktiga arbete som sker på lokal nivå. Landsbygdsriksdagen i Västernorrland kommer att berika deltagarnas erfarenheter och ge en mer optimistisk syn på vad som är möjligt att åstadkomma, säger Hans-Erik ”Hacke” Näslund, ordförande för Hela Sverige ska leva Västernorrland.

Publicerat