Du är här

2017-10-18 - Nyheter/Reportage
Olof Stenhammar. Pressbild

Finansmannen Olof Stenhammar inleder mötesserie

Pingstkyrkan i Örnsköldsvik har startat en ny mötesserie "Övik möter..." Spännande personer kommer att bjudas in för ett samtal kring sina liv och funderingar. Personerna som bjuds in är mer eller mindre välkända från olika kategorier från vårt samhälle, men som bedöms vara intressanta att lyssna på. Först ut är Olof Stenhammar nu på fredag den 20 oktober.

Under kvällen kommer en insamling att ske till Pingstkyrkans arbete mot modernt slaveri. Detta med anledning av att cirka 45 miljoner människor lever under slavkontrakt och kan inte påverka sitt eget dagliga liv.

Först ut är finansmannen Olof Stenhammar, fredagen den 20 oktober 2017 kl.19:00 i Pingstkyrkan

Olof är en svensk finansman som startade världens första privata börsverksamhet OM (idag OMX), som han sålde år 2008 till Amerikanska Nasdaq.  Han var ordförande i kampanjorganisationen för Stockholms OS-ansökan 2004 och var sedan också ordförande i Åres alpina VM-organisation 2007. Olof är en entreprenör uti fingerspetsarna som utöver att starta världens första privatägda börs även var först med att sälja swimingpooler och TV-spel i Sverige.

2012 utgav han sina memoarer “Det ordnar sig” där han öppenhjärtligt berättar om sitt liv och dess med- och motgångar. Allt från att som väldigt ung bli skickad på internatskola mot sin vilja, karriär inom det militära, Bonnierförlagen, arbetslöshet till att bli miljardär, OS-general med mera. Det finns mycket detaljer om hur finansvärlden fungerar och hur mycket arbete som ligger bakom en OS ansökan.

Boken kommer att finnas till försäljning i samband med kvällens arrangemang.

Kvällen kommer att präglas av ett varmt och humoristiskt samtal mellan Olof Stenhamman och Stefan Beimark, där Stefan funderar på en utmaning från scenen. Ett bra tillfälle för de som vill ta del av en intressant persons livserfarenheter.

 

Dela med dig av denna artikel på: