Du är här

2017-10-11 - Näringsliv
Magnus Bråth, Anne-Lii Alenius, Bengt Isaksson, Maria Bråth och Aaron Axelsson, några av gänget på Brath firar med en selfie.

Brath främsta gasellen i Örnsköldsvik

Brath blir gasell 2017 och tar därmed hem ett av de mest prestigefulla diplom man kan få som företagare. Dessutom är man främsta gasellen i Örnsköldsvik med hela 392% tillväxt över de fyra år som räknas.

Det är ett pris som spelar roll, enligt Magnus Bråth som grundat Brath.

– Diplomet i sig är ju roligt, säger han, men det är själva tanken bakom priset som är det viktiga. Man har helt enkelt valt ut vilken typ av företag som skapar flest jobb och så ger man pris till exakt dessa företag.

Gasellföretag blir de företag som minst dubblat omsättningen på fyra år, ständigt ökat och gjort det med sunda finanser. Priset grundar sig på studier som visat att det är den typ av företag som skapar störst tillväxt. De cirka tusen företag som utses till gaseller i år har tillsammans skapat fler än 20 000 jobb i landet på fyra år.

Brath har precis som övriga gasellföretag anställt en hel del under perioden som mäts. I början av 2013 var man 6 personer, idag har företaget 28 anställda.

– Det är klart att vi vill växa mer det är ju oerhört roligt att vara etta i Örnsköldsvik men nesligt med en andraplats i länet, säger Bråth med ett skratt, man vill förstås vinna.

Dela med dig av denna artikel på: