Evenemang

Purple Saturday i Fjällräven Center

Nu på lördag den 7 oktober går Örnsköldsvik in i slutspurten med målsättningen att kort därefter bli en Purple Flag-certifierad stad. Det kommer bland annat att uppmärksammas i Fjällräven Center under Modo Hockeys hemmamatch.
– Det blir en hockeylördag i lila, säger Sammy Broqvist, Food and Beverage Manager.

Purple flag handlar om att skapa en trygg och samtidigt levande stad inte bara dagtid utan även efter klockan 17, oavsett om man väljer afterwork, utekväll eller bara en skön kvällspromenad på butiksgator eller i stadens parker. Kvällsekonomin förenar dagen med kvällen och skapar synergieffekter mellan de olika intressenterna i staden. Det gagnar alla och stärker både stadens varumärke och den totala ekonomin.

 – För att bli certifierad krävs att man uppfyller särskilda kriterier kring välkomnande, rörelse, utbud, plats och policy. Det för att fånga upp upplevelsen kvälls- och nattetid, oavsett målgrupp och storlek på stadskärnan, säger Anette Forsberg, Centrum i Samverkan (Cesam).

Hon hoppas på en bra shoppinglördag och att många stannar kvar i stadskärnan för att sedan leta sig till Fjällräven Center. Och inte minst att Örnsköldsvik då fått en fingervisning om att man uppfyllt kriterierna för certifiering enligt Purple Flag.
­– Jag hoppas att det blir lila på många håll den dagen och kvällen och ett flertal butiker och restauranger kommer med lila erbjudanden. Cesam är matchens företag i Fjällräven Center och Barnensdag-tåget kommer att avgå från torget med destination arenan, berättar Anette Forsberg.

Där fortsätter eftermiddagen och kvällen i lila. I skrivande stund planerar Modo Hockey som bäst för en lila hockeyfest med småmatcher på isen för barn och ungdomar timmarna före ordinarie nedsläpp då Modo får besök av Troja/Ljungby. Och i övrigt blir det lila lite här och där i Fjällräven Center.
– Det är roligt med gemensamma ansträngningar för att göra Örnsköldsvik ännu bättre och självklart vill Modo Hockey vara en del av det. Vi ser fram emot nästa lördag, säger Sammy Broqvist.

Publicerat