Du är här

2017-09-27 - Modo Hockey
Modo-tränaren Hans Särkijärvi tillsammans med sin kollega Pär Styf. Foto: Håkan Nordström

"Bra försvarsspel när vi inte har pucken"

Modo Hockey kommer från två raka segrar i inledningen av HockeyAllsvenskan 2017/2018 när laget nu reser till Karlskoga för att försöka förlänga den sviten.

Jag är nöjd med halvor av de tidigare matcherna och det är viktigt att spela ett bra försvarsspel under de perioderna i matcherna där vi inte har pucken", kommenterar huvudtränare Hans Särkijärvi inför onsdagens bortamatch.

Modo Hockey besegrade Västervik i hemmapremiären av HockeyAllsvenskan 2017/2018 när matchen slutade 3-1 efter en stark tredjeperiod där Modo vände underläge till seger och tre poäng efter mål av Johan Eriksson, Henrik Björklund och Patrik Karlkvist. Modo Hockey har därmed full pott och sex poäng av sex möjliga efter de två inledande matcherna.

– Vi hade en tuff träning igår med mycket åkningar under en längre träning men tisdagens pass var bra och med högre intensitet. Vi tränade även powerplay och boxplay där vi även framöver kommer hitta minst en dag i veckan för ett tuffare pass med åkningar, berättar huvudtränare Hans Särkijärvi och fortsätter:

– Vi har letat fram positiva bilder från matchen senast och har visat spelarna det. Vi är i den fasen nu då laget spelar ganska bra för tillfället och det fanns delar i både press- och styrspel där vi kan ta fram bra saker att förstärka utifrån det.

Nu reser Modo till Värmalnd och Karlskoga under tisdagen för att på onsdag kväll möte BIK Karlskoga. Värmlänningarna har inlett serien med en seger mot Björklöven och en förlust efter straffar mot Troja/Ljungby i den senaste omgången. 

– Det är nya utmaningar varje match som kommer och för mig som tränare är det en ny serie där jag har full respekt för alla lag. Jag tycker att de flesta lag jobbar hårt och visar upp ett bra spel i både boxplay och powerplay så mot Karlskoga gäller det för oss att vara på tå.

Tommy Enström är frånvarande på grund av skada och truppen som åker till Karlskoga är densamma som i den senaste matchen.

Dela med dig av denna artikel på: