Näringsliv

Tillväxtdag över länsgränsen

Under torsdagen genomfördes Tillväxtdagen i Örnsköldsvik då representanter från näringsliv, forskning, politiker m.fl. från Umeå och Ö-vik bland annat diskuterade hållbar tillväxt och morgondagens arbetsliv.

Johan Gammelgård, Tillväxtdirektör Umeå kommun och Vanja Östman, Tillväxtchef Örnsköldsviks kommun var först ut denna Tillväxtdag som hölls  I Nordemans bilhall och hade lockat omkring hundra deltagare från Umeå och Örnsköldsvik.

Vanja Östman poängterade att det är viktigt att man möts och skapar lustfyllda möten och en gemensam planering för kommande utveckling och att det dessutom är viktigt att man prioriterar det, det som handlar om att få en gemensam målbild, att hitta nya sammanhang och att se detta som en investering att fortsätta samarbetet mellan Umeå och Örnsköldsvik.

Under eventet gav Johan Kreicberg, företagsekonom på Swedbank en s.k omvärldsanalys och beskriv hur det lokal näringslivet påverkas.

Hur det  goda samhället skapas med fokus på hållbar tillväxt, bostadsbyggande,kompetensförsörjning, framtidens jobb och digitaliseringens utveckling diskuterades i en panel bestående av bl.a. Monica Längbo, Manpower, Karin Bodin, Polarbröd John WEstberg. Clavister och Emma Heimonen Swedbank.

Senare på dagen medverkade Anja Pärsson och berättade hur man skaffar sig den mentala styrka som krävs för att gå sin egen väg och hitta något positivt när motgången är som värst.

Tillväxtdagen arrangerades av Swedbank i samarbete med Byberg & Nordin, Nordemans Bil, Umeå kommun, Handelskammaren Västerbotten, Mittsverige och Sparbanksstiftelsen Norrland.

Publicerat