Musik

Bluesjam med Bottleneck John

Vill du höra gammal 30-talsblues framförd på gamla udda gitarrer? Då är ett besök på Reuterdahls Matsal lördag 16 september att rekommendera. Örnsköldsviks Bluessällskap arrangerar bluesjam och huvudartist för kvällen är jämtlänningen Bottleneck John. Lyssna här.

– Det ska bli skitkul att hälsa på i Ö-vik igen, säger Johan ”Bottleneck John” Eliasson, fenomenal bluesgitarrist från Lit utanför Östersund som spelat i Ö-vik flera gånger tidigare, men däremot blir det första gången han medverkar på en av Bluessällskapets populära jamkvällar på Reuterdahls Matsal.
– Förhoppningsvis får jag låna in några lokala musiker från jammet, att jamma är en chans att växa och det kräver inga förväntningar.

Gammal hederlig blues från 30- och 40-tal är Bottleneck Johns specialitet, gärna udda låtar som de flesta kanske inte har hört. Dessutom kan han visa upp en del udda gitarrer.
– Jag tar med mig plåtburkarna, det blir väl fyra-fem instrument. Kanske också en cigarrlåde-gitarr, det brukar vara en kul grej att visa upp. Jag ser verkligen fram emot den här kvällen, det kommer att bli en överraskning för alla – även för mig själv, säger Johan.

Publicerat