Hus & Trädgård

Seniorer från Eken på återbesök hos Tvillingsta koloniförening

Våra gäster från seniorboendet Eken i Järved kom med solen och värmen onsdag den 30 augusti. Eftersom det är tredje året i rad som de hälsar på hos oss ute i Tvillingsta koloniområde, var det ett glatt återseende.

I pergolan var långborden dukade med nyskördade krusbär, röda, vita och svarta vinbär,  gula och röda hallon samt nyplockade trädgårdsblommor.  En grupp koloniodlare sjöng vår egen ”Tvillingstavisa”,. efter välkomsthälsningen. När besökarna var färdiga med sitt eget fika, lät de sig väl smaka av de nyplockade bären.

Cecilia hade bundit vackra blombuketter, som pris till en liten frågetävling som hon ordnat. Efter förevisning av närodlade köksväxter, pratade vi om djurlivet ute på vårt koloniområde och påminde varandra om den halvtama räven, som vi berättade om vid deras första besök för tre år sedan.  Vi har dock knappt sett skymten av den räven under de två senaste åren. Däremot har vi sett att grävlingen varit i farten i skymningen och grävt fram flera jordgetingbon vid utkanten av odlingslotterna.

Några fakta om, för oss, nya fågelarter nämndes också, såsom nötväcka och rosenfink.. Våra trevliga och glada gäster hade glimten i ögat och hängde intresserade med i samtalen och de små skämten. ”Underbart är kort” står det i visan och tiden denna vackra  sensommardag gick fort tills det var dags för seniorerna att åka tillbaka till Järved.

Som avslutning sjöng vi gemensamt några kända sommarsånger, varefter våra tacksamma besökare hälsades välkomna åter nästa sommar. När gästerna nyss hade åkt, vem tittade då fram mellan hallonbuskarna om inte den nämnda räven som vi inte sett till på länge! Kände den kanske vittringen av att det nyss varit trevligt folk på besök hos oss ute i Tvillingsta koloniområde?

Av: Anders Edlund

Publicerat