Evenemang

Poker till havs

Denna lördag blir det lite annorlunda pokerspel i Örnsköldsvik, nämligen ute på havet och med vattenskoter.

Då arrangeras Poker Run Vattenskoter i Örnsköldsviks vackra skärgård. Poker-Run är ett upplägg där man åker en förutbestämd rutt på havet och stannar på olika platser, så kallade ”Cardstops”, för att bli tilldelad spelkort. Vinnaren blir den som har den bästa ”handen”.
Det är ingen tävling utan ett event för samåkning med vattenskoter och arrangeras av Övik Marina & Motor.

– Förutom lek och vattensport så innebär vattenskotern frihet och möjlighet att komma ut i vår fantastiska skärgård och våra sjöar med underbara naturupplevelser, social gemenskap med mera, konstaterar Andreas Sjödin, eventansvarig, och fortsätter.
– Det här eventet ger möjlighet för deltagarna att träffa likasinnade äventyrare från hela kommunen, allt från nybörjare till erfarna förare.

Två personer ingår i varje lag, endera åker man på var sin vattenskoter eller på samma. De fem kortstationerna finns utplacerade i Ö-viks skärgård och varje lag erhåller en karta med dessa cardstops när eventet drar igång på lördag. Totalt räknar man med cirka 30 ekipage och sammanlagda körsträckan blir omkring 7 mil. Äventyret avslutas med prisutdelning och gemensam middag.

Publicerat