Friluftsliv

Nyöppnade Höga Kusten-stigen hyllas av vandrare

Den nya vandringsstigen Höga Kusten-stigen uppför Skuleberget hyllas av tusentals vandrare.
– Det är helt otroligt skoj, vi hade cirka 2 500 vandrare de första två veckorna och de är riktigt imponerad av vyerna över världsarvet, säger Jerry Engström vid FriluftsByn.


Den nya Höga Kusten-stigen upp för Skuleberget öppnade upp i början på juli. Redan innan öppningen var trycket högt på den nya leden och flera vandrare hade gett sig ut för att se världsarvet ur helt nya vinklar. Nu när leden officiellt öppnat är intresset enormt och lockar vandrare från runt om i Sverige.
– Det är helt otroligt skoj, vi har haft cirka 2 500 vandrare de två första veckorna och de som ger sig ut är riktigt imponerad av vyerna över världsarvet, säger Jerry Engström från FriluftsByn.

En stig för hela familjen
Höga Kusten-stigen som går upp för Skulebergets sydsida upp till toppen mäter totalt 2,5 kilometer och är en utmärkt utflykt för hela familjen.
– Det märks på antalet barnfamiljer att det funnits ett uppdämt behov att kunna ge sig ut på en lite kortare men lika makalös tur och går man upp i lagom takt så tar det ungefär två timmar upp till toppen, säger Jerry Engström.

Utökning att vänta
Det enorma intresset för dock med sig nya utmaningar som även syns vid entréerna till Skuleskogens Nationalpark där det är svårt att få tag på en parkering.
– Än så länge har alla fått plats vid parkeringen men vi för redan en dialog med markägare intill stigens början för att på sikt kunna erbjuda en ännu större parkering, säger Jerry Engström.

Publicerat