Näringsliv

”Otroligt väl mottagna”

Ett sympatiskt par från Härnösand. Till vardags en kostchef och en kock är sommarens nya arrendatorer av gästhamnsanläggningen, vandrarhemmet, butiken och den lilla restaurangen på Trysunda.
– Vi har blivit otroligt väl mottagna här ute, säger Marie Holmberg och Peter Fözö.

Sveriges vackraste ö heter Trysunda enligt Anders Källgård, författaren till boken ”Sveriges öar”. Den svenska sommaren visar sig från sin bästa sida, solen skiner från en klarblå himmel och havet ligger lugnt i samma färg. När vi befinner oss mitt i de tre sunden och styr in hamnen är vi absolut beredda att hålla med honom.
– Det är ett privilegium att få tillbringa en hel sommarsäsong i den här miljön. Det har fungerat bra så här långt och det känns som jordens trevligaste människor har samlats på Trysunda. Alla önskar oss lycka till, hälsar oss välkomna och har tid att prata, säger Peter Fözö.

Till vardags har de Härnösands kommun som arbetsgivare. Hon som kostchef och han som kock i produktionsköket. Men nu är paret tjänstlediga för ett nytt äventyr den här sommaren och när vi sitter ner tillsammans över en kopp kaffe är det inget som tyder på att det blir en kort sejour.
– Vi tar en sak i taget, men visst finns det långsiktigare planer. Vi vill verka för att förlänga turistsäsongen och det vi lär oss nu tar vi med oss till nästa sommar, fortsätter Peter.
Han såg i vintras en tidningsartikel om länsstyrelsens behov av att hitta en ny arrendator av anläggningen och bestämde sig tillsammans med Marie att lämna ett bud. I februari besökte de ön första gången och i mars stod det klart att de vann budgivningen.
– Det har gått väldigt fort och det har varit mycket pappersarbete. I den här branschen måste man ha tillstånd till allt möjligt, säger Marie med ett stort leende.

Anläggningen de driver är i ett bra skick och Marie och Peter har under våren gjort sitt bästa för att piffa till den ytterligare. Redan i maj anlände de första båtgästerna och paret håller självklart tummarna för att det ska bli en solig och varm sommar.
Då blir folket på landets vackraste ö ännu gladare.

Länk till webbsidan.

 

Publicerat