Du är här

2017-06-18 - Musik

Storslam för Musikamakarna på Denniz Pop Awards

Årets Denniz Pop Awards, som avgjordes på lördagskvällen, blev en höjdartillställning för Örnsköldsvik och Musikmakarna med de stolta representanterna Ulla Sjöström och Niclas Lundin på plats. Tre av fyra priser gick till personer med koppling till Musikmakarna.

Av 4003 inskickade bidrag hade ett urval gjorts av en namnkunnig jury med band andra Max Martin, Tove Lo, Laleh och Andreas Carlsson.

De nominerade till Årets rookielåtskrivare/producent 2017, Agrin Rahmani, Jerker Hansson och MØRCH, är alla tidigare musikmakare. Vinnare blev AGrin Rahmani.

Av de nominerade till Årets rookieartist/band 2017 hade två av tre musikmakarkopping; Flat Earth Society samt SKOTT. I denna kategori vann Flat Earth Society som bland annat består av Magnus Wallin från Musikmakarna. Låten de tävlade med skrevs av bland andra Aron Blom som studerar första året på Musikmakarna.

Dessutom utdelades ”The Grand Prize”, Årets hederspris för stora internationella framgångar till duon SHY, bestående av musikmakardun Shy Martin (Sara Hjellström) och Shy Nodi (Nirob Islam). 
– Gissa om vi var glada och stolta, säger Musikmakarnas rektor Ulla Sjöström. Det blev en riktig fest för oss alla, för oss som representerade Musikmakarna och alla för övriga Musikmakare på plats, vinnare, nominerade, och många andra aktiva Musikmakare ute i branschen.

 

Dela med dig av denna artikel på: