Du är här

2017-06-18 - Fotboll
Intersport Football Camp lockar rekordmånga. Här några av deltagarna från BK Örnen. Foto: Håkan Nordström

Rekorddeltagande på Football Camp

Den sjätte upplagan av Intersport Football Camp i Örnsköldsvik lockar rekordmånga deltagare, 19-22 juni.
– Vi hade inte förväntas oss ett sådant tryck, men det är naturligtvis jätteroligt, säger lägerbasen Tommy Nordin.

Sedan 2012 har Tommy Nordin, DanielSedin och Roger Westin arrangerat fotbollsläger med målet att ge de ungdomar som vuxit ifrån den traditionella fotbollskolan en meningsfull och lärorik fotbollsutbildning under inledningen på sommarlovet. En verksamhet som med få undantag vuxit år från år och inför årets camp är rekordmånga tjejer och killar, födda 2002-2004, anmälda.
– Vi passerade nyss 100-strecket, berättar en nöjd och förväntansfull Tommy Nordin.

Förutom deltagarantalet är han också nöjd över att lägret lockat nio burväktare:
– Målvakter är en bristvara som måste vårdas ömt. Vi ska göra allt för att ta hand om dem på bästa sätt och förhoppningsvis locka ännu fler målvakter till nästa år.

13 instruktörer kryddas med representanter från Friska Viljor och GIF Sundsvall. Dessutom deltar fotbollsgymnasiets instruktör Robert Bergström samt Peter Olsson med förbundskaptens- och dam-allsvenska tränarmeriter. De fyra läger-dagarna genomförs på Skyttis och i Bosch Rexroth-hallen och fortsätter trenden är det mycket som talar för att lägret blir ännu större nästa säsong.
– Det varierar lite mellan kullarna så det är inget att ta för givet. Men att vi inte har några problem med att hitta deltagare är trots allt ett tecken på att det fungerar ganska bra, säger Tommy Nordin.

Dela med dig av denna artikel på: