Skola & utbildning

Lyckad kulturdag på Geneskolan

Ett rejält slag för skapandet. Det var vad kulturrådet på Geneskolan bestämde sig för och arrangerade en kulturdag för samtliga elever i årskurs 7 till 9.

Tisdagen den 30 maj gick i kulturens tecken på Geneskolan. Ett flertal kulturarbetare bjöds in till skolan för att inspirera eleverna, vilket resulterade i många workshops.
– Vi ville försöka få ihop en dag som inspirerade eleverna till annat än idrott. Med hjälp av inspiratörerna och medlemmarna i kultur-rådet blev det en riktig toppendag, berättar läraren Maria Sellin.

Rådet frågade eleverna vad kultur är för dem och utifrån svaren formades dagen. Det innebar ett brett utbud av prova på-stationer med bland annat konst, graffiti, dans, teater, keramik, film och dekoration. Eleverna i årskurs sju och åtta fick ägna en timme till varje station de besökte och för niorna handlade det om workshops på Sliperiet undre ledning av Marie Korvala.
– Vi har inte hunnit sammanställa allt till en utvärdering, men det har varit många positiva tongångar från både elever och personal. Det blev en mycket lyckad dag och efter det här kommer vi göra den till årligt återkommande, säger Maria Sellin.

 

Publicerat