Övrig sport

Junihoppningen med Folke Stenboms vandringspris

I år arrangeras Junihoppningen för femte gången, men hopptävlingarna startade redan 1999 i Svedjeholmen, men under annat namn. Nu är det dags igen 10-11/6.

– Våra förhoppningar är att anordna ett trevligt arrangemang, och vi hoppas såklart på bra väder. Vi har en stor och fin utebana samt så har hinderparken de senaste två åren uppdaterats med hjälp av sponsring från flertalet lokala företag från Örnsköldsvik. Dessa faktorer gör det möjligt att ha mycket goda förutsättningar för att anordna en bra tävling, säger Annie Jakobsson, en av tävlingsledarna och fortsätter:

– Det är svårt idag att konkurrera med de större föreningarna som anordnar nationell status på sina tävlingar (högre klasser/mer prispengar). Därför har vi valt fokus att anordna bra tävlingar på lokal/regional nivå och få återkommande ekipage till Örnsköldsvik av den anledningen.

Kommande helg har man 235 starter med ekipage från Luleå i norr till Bollnäs i söder. Efter en önskan om bredd på ekipagen har man valt klasser från 80 cm till 130 cm höga hinder. Detta ger möjlighet till bland annat några av ridskolans elever som ej äger egen häst får möjlighet att tävla samt att de allra yngsta hästarna som därigenom får möjlighet att tävla för första gången på lägre höjd. De större klasserna ger möjlighet till de mer etablerade att delta i tävlingarna. Många hemmaekipage kommar att ställa upp.

På lördagen tävlas det om Folke Stenboms vandringspris, med 120 cm höga hinder och vinnaren får en stor vandringspokal. Folke är mest känd som en av de viktigaste pelarna till grundandet av ridsporten i Örnsköldsvik, och detta är anledningen till att man varje år anordnar denna minnesklass till hans minne och ära.

 

Publicerat