Motor

Här avgörs Örnstråket

Under nationaldagen den 6 juni arrangerar Norrlands Motor-historiker i vanlig ordning familjerallyt Örnstråket. Föreningen som i sommar firar 50 år i motorhistoriens tjänst.

Västerbottens Veteranbilsällskap föddes den 2 juni 1967 då ett gäng veteranfordons-entusiaster samlades vid soldattorpen utanför Umeå. Behovet av att samordna alla intressen var stort och i takt med att föreningen växte, både geografiskt och i antal medlemmar, blev det så småningom namnbyte till Norrlands Motorhistoriker.

– Avstånden var långa. 1974 bildades därför sektioner i Örnsköldsvik, Kramfors, Lycksele, Umeå och Skellefteå. Norrbottens sektioner bildades något senare, berättar moderklubbens ordförande Håkan Nordin.
Medlemsantalet har ständigt ökat och i dag består föreningen av närmare 2 500 medlemmar. Drygt 500 av dem tillhör ö-vikssektionen som bland annat arrangerar det årliga och populära familjerallyt Örnstråket och som varje år samlar 130 deltagande ekipage.

Första starten av loppets 21:s upplaga sker vid Fjällräven Center klockan 10.00 och efter att samliga ekipage tagit sig i mål blir det middag och prisutdelning vid Veckefjärdens Golf Club. En heldag som på ett värdigt sätt manifesterar att Norrlands Motorhistoriker fyller 50 år.
– Dessutom blir det 50-årsfirande i Lövånger, 7-9 juli, säger Håkan Nordin.

Bilagor
ornstraket_2017.pdf (220.38 KB)
Publicerat