Modo Hockey

"Fantastiskt att vara en del av denna anrika förening i en stad som andas hockey"

Nye sportchefen Michel Sundlöv lämnade Karlskrona för Modo Hockey.

Varför blev det sportchefsjobb i Modo Hockey?
– Ja, jag var ju sportchef i Karlskrona nu senast och var i valet och kvalet att stanna kvar, och hade tankar på att flytta hem till familjen i Gävle, berättar Michael Sundlöv, och fortsätter:
– Samtidigt vill jag ju jobba med hockey, så jag ringde faktiskt till Johan Widebro, vd:n i Modo Hockey och berättade att jag inte tänkte söka sportchefstjänsten, men att jag var på väg att lämna Karlskrona och efter någon tid så hörde han av sig och sedan blev det Modo.

Hockeykarriären började i hemstaden Sandviken, och efter ett par år i Enköping och Skutskär så blev det Brynäs 1987 och hans första elitseriematch som målvakt i Brynäs var faktiskt samma år mot Modo i Kempehallen, en match som han minns mycket väl och som man förlorade med 4-1.
Michael slutade sin aktiva karriär i Brynäs 1998, sedan var han borta i tre säsonger, men återvände och blev målvaktstränare, därefter assisterande tränare. 2004 blev han tillfrågad om han ville ta på sig att vara sportchef (den förste i Brynäs) vilket han nappade på och stannade i den funktionen i nästan tio år. Sedan var han talangscout för Winnipeg Jets ett år innan han tillträdde som sportchef i Karlskrona och nu är det Modo Hockey som gäller.

– Att man har varit aktiv hockeyspelare på elitnivå underlättar självklart, men är väl inte nödvändigt för att man ska fungera som sportchef, men att man ska ha någon slags hockeybakgrund är jag helt övertygad om.

Hur är du som sportchef?
– Svårt att beskriva sig själv, säger Michael och funderar lite, jag är ganska tjurskallig och envis, anser mig vara prestigelös, vilket ofta kan vara bra i det här jobbet.

Vad är viktigt i din sportchefsroll?
– Det är viktigt att man hittar spelare som har bra attityd och karaktär och att man vill vara med och ta Modo dit vi vill och naturligtvis är det viktigt att hitta en stomme i laget att bygga på, vilket jag tycker vi har.

Nye tränaren?
– Utifrån vad jag sett hos Modo så var det helt rätt att Hans Särkijärvi blev tränare och det kändes naturligtvis bra att jag var med i den rekryteringen.

Lagbygget inför kommande säsong?
– Det känns mycket bra just nu, en bra mix med rutin och ett gäng yngre lovande killar. Nu fattas det bara en center så har vi ett komplett lag och det är en stor fördel att redan nu få ha gruppen samlad. Det ser spännande ut!

Realistisk målsättning?
– Det finns ingen annan än att Modo ska tillbaka till SHL, men det kanske tar något år, vi får se.


Michaels Dreamteam Modo:
mv: Sune Ödling
backar: Mattias Timander och Tomas Jonsson
forwards: Markus Näslund, Peter Forsberg, Niklas Sundström


Michael Sundlöv:
Född och uppvuxen: i Sandviken
Ålder: 51
Bor: i Gävle, pendlar till jobbet
Familj: Fru Karin och fyra barn (varav två bonusbarn)
Intressen förutom hockey: Golf och att få var i nya sommarstugan utanför Gävle.
Bästa hockeyminne: SM-guld med Brynäs 1993 och att få ha varit med att ta OS-guld som reservmålvakt 1994 i Lillehammer.
Bästa med Ö-vik förutom hockeyn: Har inte hunnit känna sig för riktigt än, men närheten till vatten tycker han är fantastiskt.





 

Publicerat