Du är här

2017-05-18 - Hockey

ÖHF förstärker organisationen

Pierre Hedin, Andreas Salomonsson, Peter Öberg, Niklas Nordgren och Fredrik Warg ska med deras erfarenhet stötta Örnsköldsvik Hockey.

Som ett led i Örnsköldsvik Hockeys fortsatta utveckling så förstärks nu organisationen med en stark kvintett av erfarenhet som ska bidra med att utveckla verksamheten som helhet. Gruppens uppdrag blir att genom sin erfarenhet och livslånga engagemang inom hockeyn stötta organisationen i frågor som sport, ledarskap och talangutveckling. Gruppen består av före detta elitspelarna Pierre Hedin, Andreas Salomonsson, Peter Öberg, Niklas Nordgren och Fredrik Warg.

ÖHF:s sportchef Patrick Edlund är givetvis mycket glad över att föreningen nu skapar denna grupp som då också blir ett naturligt bollplank i frågor som rör sport och föreningens långsiktiga utvecklingsmål.
– Det ska bli mycket inspirerande att i dialog med dessa killar få se vad vi kan skapa av de lokala talanger som hockeyn i Örnsköldsvik tar fram. Alla fem är fina förebilder men har samtidigt också olika profiler, både som personer och tidigare som hockeyspelare. En mix som jag tror blir mycket värdefull i det arbete som behöver göras för att ytterligare utveckla ÖHF framåt.

Även ordförande Mikael Fränckel ser fram emot en ny dimension i föreningens utvecklingsarbete.
– De här killarna vet vad som krävs för att kunna utvecklas som hockeyspelare och kan vi få ta del av den erfarenheten så är det en värdefull tillgång. Sportfrågor blir givetvis en stor del av arbetet men för att bli framgångsrika där så behöver vi även utveckla ledarskapet och se värdet av vad alla spelare i ÖHF kan bidra med. Det vore därför oklokt att bara begränsa deras bidrag till enbart sport då de garanterat har mycket mer att bidra med efter alla sina år som aktiva spelare på elitnivå. Satsningen ligger därför också helt i linje med den ledarakademi som vi nu startat upp i samarbete med företaget Excellent Progress.

Dela med dig av denna artikel på: