Samhällsinformation

Gemensam barnmorskemottagning i Örnsköldsvik

Några av barnmorskemottagningarna i Örnsköldsvik slås ihop och öppnar en gemensam mottagning på Hälsocentralen Ankaret i Örnsköldsvik i höst.

Från och med augusti i år får blivande föräldrar i Domsjö, Bjästa och Själevad en gemensam barnmorskemottagning på Hälsocentralen Ankaret i Örnsköldsvik. Hälsocentralerna Höga kusten, Bredbyn samt Husum/Långviksmon är i dagsläget inte berörda.
– På så sätt kan vi nyttja de resurser som finns på ett bättre sätt, säger Berith Samuelsson Nyberg, verksamhetschef för mödrahälsovården.

Tidigare har det inte funnits någon gemensam barnmorskemottagning i Örnsköldsvik utan barnmorskorna har haft enskild mottagning på respektive hälsocentral.
– Med en gemensam mottagning blir vi mindre sårbara och kan ta hand om patienterna även vid frånvaro. Genom förändringen får vi en samlad kompetens, det blir mindre resor för personalen och om någon barnmorska är frånvarande kan någon annan på mottagningen ta hand om patienten, säger Berith Samuelsson Nyberg.

Förändringen berör i dagsläget barnmorskemottagningarna på hälsocentralerna i Domsjö, Bjästa och Själevad.
Avstånden till dessa hälsocentraler bedöms ligga inom rimligt avstånd för patienterna för att besöka Barnmorskemottagningen på HC Ankaret. Överföringen till den nya barnmorskemottagningen kommer att ske successivt under vecka 33 (mitten av augusti).

 

Publicerat