Skola & utbildning

40 år på Genebacken

I 40 år har kommunen bedrivit förskoleverksamhet på Genebacken i Domsjö. Det är absolut en anledning till att fira.
– Tänk vad tiden går, säger Irene Bengtsson-Ölund, som varit med sedan starten.

På torsdag i nästa vecka är det förskolans dag och då tänker elever och personal bjuda in släktingar, föräldrar och syskon och övriga nyfikna. Det ska firas lite extra när förskolan fyller 40 år.
– Alla är välkomna, säger förskolechefen Carina Sjöström.

1977 startade verksamheten som i dag har cirka 75 elever och 16 anställda fördelade på fyra avdelningar. Massor av barn från närområdet har fått grunden till sin utbildning på Genebacken och en av dem är Jennie Strömberg som tillhör den första årskullen.
– Jag minns att det var mycket sång och musik. I lekhallen stod ett piano, med tangenterna märkta med färgprickar, som jag gillade att spela på, berättar Jennie.

Irene Bengtsson-Ölund har ett svårslaget rekord. Hon har arbetat på förskolan sedan starten och många av hennes kollegor har också varit sin arbetsgivare trogen under flera år. Ett tydligt tecken på att det är en fungerande arbetsplats med god sammanhållning.
– Ja, vi tycker att det fungerar bra och vi vill självklart slå ett slag för förskolan. Nu råder det runt om i landet stor brist på förskolelärare och det måste vi göra något åt, säger Åsa Hedman, engagerad i lärar-förbundet:
– Det man lär sig på förskolan tar man med sig hela livet.

Publicerat