Hockey

Zajkowski klar för ÖHF

Örnsköldsvik HF har kontrakterat målvakten Michal Zajkowski.
– Det här är för ÖHF en riktig kanonvärvning. Vi får i Zajkowski en målvakt med massor av rutin och erfarenhet. Med sin tävlingsinstinkt kommer han också att betyda mycket för gruppen som sådan, säger Patrick Edlund, sportchef i ÖHF.

Zajkowski har Modo Hockey som moderklubb och gjorde totalt 290 matcher för klubben som han också vann SM-guld med 2007. Efter tiden i Modo spelade han i HockeyAllsvenskan med Örebro, Tingsryd och Oskarshamn. De senaste åren har han spelat utomlands i franska Grenoble, norska Lillehammer och senast i skotska Braehead Clan. Men nu vänder han hem till Örnsköldsvik och ÖHF.
– Det känns jättekul och inspirerande att komma hem. ÖHF är en klubb på stark framgångsmarsch och det blåser positiva vindar kring föreningen. Jag ser fram emot att bli en del av detta, säger Zajkowski och fortsätter:
– ÖHF har som uttalad målsättning att först ta sig till spel i Allettan, och jag ska göra allt för att vi ska lyckas med den målsättningen.

Med Zajkowskis signatur på kontrakt är ÖHF:s målvaktspar komplett.
– Det känns mycket bra att ha Zajkowski och Emil Hedman som målvaktspar. Emil gör sin första säsong som senior och får nu chansen att tävla med en målvakt som har mycket erfarenhet, säger Edlund i ett pressmeddelande.

Publicerat