Skola & utbildning

Husumklass trea i Teknik-åttan

Klass 8D Minervaskolan i Umeå tog hem regionfinalen i tävlingen Teknikåttan som i dag hölls vid Umeå universitet. På andra plats kom 8:1 Mimerskolan i Sundsvall och trea blev 8B Husumskolan, Örnsköldsvik, som fick 2 500 kr i prispengar.

I regionfinalen fick de tre lagen, som tidigare under torsdagen vunnit sina semifinaler, bland annat bestämma volymen på en metallcylinder och ett A4-papper, bygga ihop molekyler och para ihop uppfinningar med olika fysikaliska principer. Det blev en jämn och spännande final, men till slut stod Minervaskolans 8D som vinnare med 34 poäng. Mimerskolan fick 33 poäng och Husumskolan 24 poäng.

I regionfinalen deltog fyra klasser från Umeå; Minervaskolans klass 8C och 8D, Västangårdsskolans 8A och Ålidhemsskolans 8A, samt 8:1 Mimerskolan, Sundsvall, 8A och 8B Husumskolan, Örnsköldsvik, och 8D Hammarskolan i Vännäs.

Förstapriset är 7 500 kronor. Dessutom bjuds hela klassen på en resa till riksfinalen på Mälardalens högskola den 23 maj. Andrapristagarna får 5 000 kronor till klasskassan och tredjepristagarna 2 500 kronor.

 

Publicerat