Du är här

2017-04-21 - Evenemang
Foto: Håkan Nordström

Massor av gosedjur på isgalan i helgen?

Ett av kommunens tydliga vårtecken är den årliga isgalan och inför den 41:a upplagan uppmanar Örnsköldsviks Konståkningsklubb alla att ta med sig gosedjur till behövande barn i Rumänien.
– Självklart hoppas vi på stor uppslutning. Den som inte ser det här går verkligen miste om något, säger klubbens ordförande Ulf Söderlind.

På Skyttis utebana anordnades isgalan första gången 1976. Sedan dess har den varit ett årligt återkommande inslag och som så många gånger tidigare jobbar klubbens ledare, aktiva och föräldrar för fulla muggar för att årets arrangemang ska bli lyckat.
Massor av träningstimmar och ideellt arbete har lagts ner för att galan i Fjällräven Center, 22-23 april, återigen ska imponera på en förväntad storpublik.
– Den kräver många frivilliga och ideella krafter och vi är stolta över att vi kan producera en professionell föreställning av hög kvalitet. När vi är framme vid galan är det som klubbens stora och gemensamma urladdning, fortsätter Ulf Söderlind.

Fjolårets upplaga lockade över 10 000 åskådare fördelat på tre föreställningar och temat för årets gala är Hitta Nemo och Legends On Ice. Koreograf är som många gånger tidigare Jannike Tjällman.

”Förberedelserna i full gång inför galan. Symaskinerna går varma i baracken, kulisser målas och tränarna nöter uppvisningsnummer med våra åkare. En väldigt intensiv tid, men också en mycket rolig tid för alla inblandade, både stora som små.”, skriver styrelseledamoten Sandra Kallin på klubbens hemsida.
I samarbete med Hoppets Stjärna passar arrangörerna på att uppmana besökarnaatt ta med ett gosedjur till Fjällräven Center som sedan ska skänkas till barn i Rumänien.
– Det är ett initiativ som stämmer bra överens med klubbens ideologi. Alla barn har rätt till att få växa upp i trygghet, men tyvärr är det inte så för ganska många och bara ett kramdjur kan betyda mycket, säger Ulf Söderlind.

Dela med dig av denna artikel på: