Skola & utbildning

Ö-viksklass i cykeldesignfinal

Onsdag 12 april är det dags för prisutdelning i Design Open 2016 på Mittuniversitetet i Sundsvall och Norrlands största designtävling för gymnasieelever. Gymnasieelever från hela Norrland har i årets tävling fått lösa problem som cyklister möter i sin vardag. En av de fyra finalisterna är Örnsköldsviks Gymnasium klass TEDES 2 som deltar med sin Ventus Trike.

Följande fyra klasser har gått vidare till finalen och är kallade till prisutdelningen. Vinnarna presenteras under själva prisutdelningen på onsdag.

    Ventus Trike - Örnsköldsviks Gymnasium TEDES 2
    Bikebroddar - Tannbergskolan, Lycksele, TE14 Design
    CKT - Västermalms skola, Sundsvall, TE14SAM
    Malum - Timrå Gymnasium TE 2

– Samtliga deltagande klasser har lämnat in förslag som visar på ett bra designarbete. Det har genomgående varit intressanta lösningar och mycket nytänkande kan vi konstatera i tävlingsledningen. De som deltagit har verkligen gjort ett gediget och fint arbete, säger Mikael Marklund, tävlingsansvarig vid Mittuniversitetets Avdelning för design.

Tävlingsuppgiften - ”Bästa design för cykel och cykling” – som ställts till de deltagande klasserna har formulerats så här:

Utgå från en cykeltur (tramp- eller elcykel), din egen eller någon annans.

Det kan vara till skolan, jobbet, träningen, affären, badet eller till centrum.

Analysera färden och identifiera de största problemen som gör att du blir missnöjd eller rent av lämnar cykeln hemma. Det kan vara problem med parkering hemma, på jobbet eller i staden, säkerhet, laddning, plogning, vägmärkning, korsningar, belysning, lås, förvaring på cykeln, däck, internet, mobil, etc.

Välj ett av problemen och lös det med hjälp av design.

 

Publicerat