Nyheter/Reportage

Informativ E-mässa

Under den så kallade Get online week, arrangerades under tisdagen en e-mässa för allmänheten i Ö-vik och de medverkande visade upp sina digitala tjänster, hur de fungerar och samtidigt gav man praktisk hjälp.

ABF, Arbetsförmedlingen, Biblioteken, Migrationsverket, Miva och Örnsköldsviks kommun var på plats för att under ett par timmar förmedla nyttig e-information under e-mässdagen vid Arken-biblioteket.

– Vi vill visa för alla nyanlända och asylsökande vår egen hemsida och vilka tjänster vi erbjuder, kan vara funderingar om pass medborgarskapsfrågor, boka tider med mera, berättade Linda Edmark, handläggare på Migrationsverket i Örnsköldsvik.

Miva fanns också på plats och informerade bland annat om Mina sidor på Mivas hemsida, där kunderna på ett enkelt sätt, bland annat, kan se vattenförbrukningen för hushållet och kolla så att fakturorna för förbrukningen stämmer.
Dessutom berättade man om den helt nya Sorteringsguiden på hemsidan, en bra hjälp för de som undrar hur man sorterar sitt avfall rätt.



 

Publicerat