Nyheter/Reportage

Örnsköldsviks nya ”spontan-isytor” invigs

Unga skridsko- och hockeyintresserade ungdomar fått tillgång till två konstfrusna isrinkar för spontanåkning. Victor Hedman samt bröderna Daniel och Henrik Sedin har tillsammans skänkt 1,5 miljoner kronor till inköp av en konstfrysningsanläggning som gör att rinkar vid Modohallen och Skyttis kan hållas åkbara och öppna från tidig höst till vår. Invigning sker nu på torsdag.

De nya isytorna ska inte kunna bokas upp av föreningar utan möjliggöra just spontan åkning och glädje på isen.

Initiativet kom från Ångermanlands ishockeyförbund som vid en förfrågan till de framgångsrika spelarna fick omedelbart klartecken att de självklart ville bidra.

– Vi är oerhört tacksamma att de tre framstående spelarna, som alla tagit sina första stapplande skär här i Örnsköldsvik, har möjliggjort denna satsning. Isytor där barn och unga får åka, leka och spela på egna villkor föder blivande talanger. Det är alla tre bidragsgivarna, och fler med dem, goda exempel på, säger Peter Blomqvist, ordförande i Ångermanlands ishockeyförbund.

Torsdag 16 mars, klockan 16:00 vid Skyttis uterink överlämnar Ångermanlands ishockeyförbund formellt isytorna till Örnsköldsviks kommun som kommer att ansvara för drift och skötsel. Invigningstalar gör Peter Blomqvist, ordförande i Ångermanlands ishockeyförbund. Medverkar gör även representanter för familjerna Sedin och Hedman. I samband med överlämnandet visar ungdomar från ÖSK sina talanger på isen.

Publicerat