Musik

Takida möter Stiftelsen ikväll

I fjol sommar sattes publikrekord på gratiskonserten Sjunde i Sjunde när Takida fyllde Strandparken med över 8 000 i publikhavet. Fredag 17 mars är Takida tillbaka i Ö-vik – tillsammans med Stiftelsen i Fjällräven Center.

Takida och Stiftelsen har en del gemensamt, inte minst på grund av att sångaren Robert Pettersson är frontfigur i båda banden. De brukar också spela tillsammans under Ljungarocken, men då på olika dagar. Nu ska de för första gången dela scen på ett fåtal utvalda spelplatser och en av konserterna ges här i Örnsköldsvik.

– Vi hade det här i förhandling under ganska lång tid och det kändes väldigt skönt när vi äntligen kom i land med den här bokningen, säger Per Karlsson i arrangörsbolaget Karlsson & Norberg.  
– Takida är ju kompisar till mig och mitt förra band var support till dem på en del spelningar. Samtidigt är Takida ett av de största banden i Sverige och jag har under lång tid velat att de skulle spela i arenan. Stiftelsen är dessutom minst lika stora, och de har aldrig spelat i Ö-vik tidigare. Båda banden har en stark katalog med låtar, jag är övertygad om att det blir en bra kombo.

Karlsson & Norberg arrangerar konserten tillsammans med Evenemangsarenan som också är mycket nöjda.
– Det känns otroligt kul, särskilt eftersom de inte gör så många spelningar tillsammans. Takida och Stiftelsen lockar två publiker till ett sammanhang så det finns alla förutsättningar för att det ska bli en folklig tillställning. Förväntningarna på konserten med Takida och Stiftelsen är väldigt höga, säger Sammy Broqvist på Evenemangsarenan.

Publicerat