Musik

”Det blir rena drömmen”

Elva städer får besök av Lisa Nilsson under hennes vårturné – en av dem är Örnsköldsvik. Fredag 17 mars uppträder den hyllade artisten i Nolan, och hon ser fram emot turnén.

– Efter en mycket spännande och utvecklande filmhöst och ett välbehövligt vinterlov efter det, så känns det skönt att få ta vid där vi pausade i somras, skriver Lisa Nilsson på sin hemsida.
 – Min publik är alltid värd att längta tillbaka till så det blir ett kärt återseende. Vi har fått många önskemål om att komma tillbaka till platser där biljetterna tog slut, och till platser vi inte hann besöka. Jag ser turnén som en fortsättning på det vi startat och repertoaren kommer endast att förändras marginellt.

Hyllningarna haglade över Lisa Nilsson när hon förra vintern turnerade runt i Norden och sågs av 30 000 personer. Aftonbladet tyckte att hon återigen visade ”vilken fullödig artist hon är”, Göteborgs-Posten ansåg att hon är ”en av landets absolut bästa sångerskor alla kategorier” och Sundsvalls Tidning skrev att publiken fick ”uppleva något alldeles extra”.
 – Det känns väldigt roligt att vi kan presentera Lisa Nilsson för publiken här i Ö-vik. Hon är en av Sveriges främsta artister, vilket hon inte minst bevisade när hon hösten 2015 medverkade i TV4:s ”Så mycket bättre”, säger arrangören Fredric Wedin, Verkställande Byrån.
 
Den spännande filmhösten Lisa Nilsson själv pratar om är inspelningen av den danska långfilmen ”Gud taler ud”, baserad på en roman av Jens Blend-strup där hon spelar huvudrollens fru. Filmen väntas ha premiär i höst.

Under vårens turné kommer Lisa Nilsson att framföra låtar från hela sin långa karriär, både stora klassiker som ”Himlen runt hörnet” och ”Varje gång jag ser dig” men även mycket nytt material som de hyllade ”Så mycket bättre”-tolkningarna.
 – Som vanligt låter jag dagsformen styra mina låtval, men det blir alltid en blandning av gamla klassiker, mina olika stilar och epoker och nya angelägna texter. Att få återförenas med bästa bandet och crewet och åka lite buss blir rena drömmen, skriver Lisa Nilsson på sin hemsida.

Publicerat