Friluftsliv

Bosse vald till årets domsjöbo

Domsjö Gårdsägareförening, en förening med 1300 medlemmar, har utsetts Bo Edman boende i Gullvik och friluftsstrateg på Örnsköldsviks kommun till årets domsjöbo. Han får priset för att under ett 30-tal år på ett engagerande sätt tillsammans med andra, arbetat för att utveckla Örnsköldsviks kommuns möjligheter till friluftsliv för medborgare och besökare.

Örnsköldsviks framgångsfaktorer kring friluftsliv är framförallt det fantastiska natur- och kulturlandskap som ger möjligheter till ett attraktivt året runt friluftsliv i hela kommunen. Kommunens arbete med styrdokument för friluftsliv, förvaltningsövergripande samverkan i ett natur- och friluftsråd, samverkan med föreningslivet, med naturguiden och olika natur- och friluftsevenemang är några av de saker som väckt intresse runt om i Sverige ibland andra kommuner.

I detta arbete har Bo Edman haft en ledande roll.

Han konstaterar att för Domsjöområdet har kommunen fokus på att utveckla friluftslivet kring Höga Kustenleden, Genesmons friluftsområde med Nyängets havsbad och isbanan på Bäckfjärden samt Gullviks friluftsområde med Ögeltjärns höjdens naturreservat och Gullviks havsbad.

Även skärgården med besöksmålen naturhamnarna vid Vågön och Fjälludden är populära besöksmål. En viktig del i arbetet med friluftsliv skall även tillägnas de markägare som upplåter mark för friluftsliv och föreningar som deltar i arbetet. 
 

 

 

Publicerat