Föreningsliv

Tvillingsta koloniförenings 34:e årsmöte

Måndag den 20 februari höll Tvillingsta koloniförening sitt 34:e årsmöte hos Studiefrämjandet.

Det var ett möte under trivsamma former, där närvarande medlemmar verkade vara nöjda med styrelsens arbete under de gångna åren. Därför blev det enhälliga omval på de flesta poster, enligt valberedningens förslag. Till ordförande omvaldes Anders Edlund, som kassör Lena Hallin och som ledamöter Rakel Bäckström och Anne Marie Vestman. Anita Lindström omvaldes till valberedningen. Det enda nyvalet var Anja Gustavsson, som valdes till revisor.

En bild- och ordrik verksamhetsberättelse, bl.a. beskrivande en rad aktiviteter och utförda arbeten, gicks igenom och kommenterades. Den ekonomiska rapporten visade att ekonomin är i god balans, delvis beroende på de extra inkomster som Studiecirkeln bidragit till under flera år. Mötet beslöt att medlems- och arbetsavgifterna och ersättningar till styrelsen blir oförändrade. En motion från styrelsen, om att tidigarelägga tiden för inlämnande av motioner till senast den 1 december, bifölls enhälligt.

Under övriga frågor presenterade ordföranden en historik om föreningens utveckling genom åren, som han sammanställt.  Delar av historiken ska ingå som del i en planerad bok, i samband med Koloniträdgårdsförbundet Mittregionens äldsta förenings 100-tioårsjubileum.

Efter uppskattande applåder för styrelsens arbete, avslutades mötet med en fikapaus under gemytliga former.

Föreningen ser än en gång fram mot en ny säsong med gemensamma aktiviteter och odling på deras kolonilotter, ute på det vackert belägna koloniodlingsområde i Tvillingsta.

/Anders Edlund

Publicerat