Musik

Grahn lovar 60-talsparty

– Det var länge sedan sist och det ska bli jättetrevligt att äntligen komma tillbaka till Ö-vik.
Det säger Lennart Grahn, som lördag 25 februari kommer till Brux med sitt legendariska band Shanes.

Chris-Craft No. 9 från 1966 blev en av de största framgångarna för Shanes – bandet som startades i det lilla samhället Tuolluvaara, ett halvt vargtjut från Kiruna. 54 år efter starten 1963 händer det fortfarande att Shanes plockar fram sina gamla hits, med sångaren och gitarristen Lennart Grahn i spetsen.

– Vi hade en period på 80- och 90-talet där vi spelade på Parken, och även på Cecilias som det hette då. Det var fantastiska kvällar, som vi kallade ”Natten Med Gänget”, och vi har många fina minnen därifrån. Att spela i Ö-vik var som hemma-matcher för oss, vi hade så jävla roligt, säger Lennart och berättar att han flera gånger sam-arbetat med Ö-viks eget partyband Pink Hink.

Patrik Forslund från Pink Hink, som också driver Blue Note Production, är den som plockat hit Shanes den här gången.

– Första gången Patrik var med och sjöng med oss på Parken var han bara en liten kille, och jag har bestämt att han ska upp och sjunga nu också, säger Lennart och lovar ett party på Brux.

– Det blir som det var på Parken, ett stort 60-talsparty, men under mycket kontrollerade former. Man kan säga att det blir en ren åter-vinningsgrej.

Publicerat